Weather Forecast

Monday, June 29, 2009

Palapahan

hahah...atu mua. untuk pengetahuan semua, bro hamzah ani inda suka bgmbar, iata first time ni ia begambar...cani usul nya hahahahah=)

Lauk ulih nya: Palapahan
Teknik: 7 dapa umpan karat tarik sedapa. ada paham?
Perambut: 30lbs warna ijau. inda ku tawu apa brand.
Lokasi: Laut KB dalamnya 36meter.

Siuk yo meliat aksi tarik tali sama sang ikan...kan abis saja inda tali arh kerikan shimano si hamzah ani.

Congrats..


Olih ari saturday


Ikut begambar sha..


pait..

Si Amin AKA & Lantaran

Belisin udah yoo... tapi lisin L. Bro amin ngan lantaran 2 ekong ulih nya.

Lauk olihnya: Lantaran
Teknik: sedapa setangah umpan karat tarik sedapa jua.
Lokasi: Takat

Heppy bah iya yoww!!

Thursday, June 25, 2009

Header Baru SCO

Header Baru Team SCOANGLERZ since team SCOANGLERZ makin betambah rakyat.

I will update pics masa di KK soon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, June 22, 2009


Olih Junior Kitani Si Syafiq mengail sama daddy nya di Anduki Belakang arh Lubuk Steel. Spesis ikan pila pila junior jua olih nya untuk activity santai dengan daddy di musim cuti sekolah.
umpan makai lauk karat, tapi set nya...
Lemax Slimax Pro Japan 7ft warna biru & Spool shimano ELF 2500.

Thursday, June 18, 2009

Bulan Bulan Olih G Roslie Di danau berumpan kan udang hidup $1-8ekong. Rod & Spool DAM.

Ungah Haji Roslie


Ungah Olih Haji Rosli mengail membottom fishing di KB Wharp berumpan kan udang hidup. Steady boss..








Olih Olih Jnji Ork & Jasni ngail membottom fishing.


Monday, June 15, 2009

Lingkoh Menjerit

Ujian Lapangan XZOGA.

Last saturday, hajat kan mencari tenggiri lagi tapi umpan basong sekor yg di alir di rantap kuat olih lauk monster. si awangku amin yg masaatu sedang membuka bal dibelakang takut kebeliangan meliat sang ikan melumpat ke udara menayangkan badannya.

aku pun dengan nerves mengangkat joran XZOGA atu, and spool shimano sahara menerais mengeluarkan tali...ada beberapa larian pacut yg kuat dibuat dari sang ikan. ikan alum lagi timbul timbulnya...selama setangah jam labih main tarik tali, akhir nya lauk pun ngalih and timbul...lingkuh barat 8kg labih berjaya didaratkan. ngalih yoww..


inda lama lapas atu, ada sambaran lagi berlaku. tapi miss...masa atu juran XZOGA si awangku amin menyambut...tapi miss lagi...sal si awangku amin lupa men jab. 10 min berlalu XZOGA lagi kembali beraksi...tapi kali ani larian si ikan inda kuat...macam yg awal tadi. ada slow and steady...ku pikir lauk tenggiri rupanya lingkuh jua tapi damit sedikit...

And lapas ani kn tukar mainline 10lbs ke 20 or 30lbs sal kn mentest kekuatan sebenar joran xzoga. kalo patah bali lagi...kan min? hahahah...

Thursday, June 4, 2009

Gulama June



Gulama olih dorg ngail di batu lumut berumpan kan basong slice.


Olih olih Capt Hatim pembuka account June Baby. Team SCOANGLERZ turun aher dikit pukul 10mlm masa 31 May 2009 pasal mengintai aying garak pasang.
Masa atu, ada berapa angutan kuat tapi inda naik. Juran Capt Hatim kena anggut dgn kuat, smpai inda tertarik, spool di full drag, tali masih kuar...tapi perlawanan berpehak kpd si Lauk. Perambut 20lbs putus mcm banang jahit bergesel arh batu.
Capt. tukar perambut makai 60lbs, sal geram dh hatinya...and tiada anggutan diterima sampai 3pagi. Masa atu, crew crew SCOANGLERZ sudah bagai kan kena rasuk...mcam macam bahasa keluar yg bisdorg sendiri pun inda paham.
Menjelang 10 minute lagi kan pukul 4, Crew SCOANGLERZ dikajutkan dengan ragutan kuat dari juran Eupro Capt Hatim. Masa atu, crew yg bagaikan kana rasuk melumpat, beterajunan meliat Capt melayan lauk.
Labih kurang 2 minit betarung, si Amin Baba yg awal nya pun kesarungan turun keaying meliat lauk yg meragut juran Capt hatim. Ungah yg Basar menimbul kan dirinya, and tarus si Amin Baba tanai naik keatas, masa atu inda lagi iya sadar apa yg dipigang nya.
Capt Hatim beterais sekuat kuat hati meliat lauk nya lurih nya atu mencacah 1.8kg. Crew crew SCOANGLERZ yg awal nya kesarungan, back to normal sal besemangat udah meliat lauk atu...
Bilang urg menukar umpan, and smpai pkul 6.30pagi nada ragutan di buat dari lauk ungah atu. Crew pun balik dengan frust, tapi masa atu masih ada sorang dua kesarungan meliat ungah Capt hatim yg BIG atu...inda picaya bah.

Lauk Bilis ka ni?

Lauk bilis si amin...close ups makai umpan udang.

Ungah Pa Haji Pungut


Ungah Pa Haji Pungut makai kunyit adale ditambah arh ikan basong slice.


Ungah Good Size Si Amin oli di batu lumut berumpankn basong slice..speshell!

Ungah Good Size Samad


Muka manyak sinyum..Master Samad ngan oli nya Ungah BIG di batu lumut berumpan kan ikan basong slice.

Kurapu Pa Haji Pungut



Kurapu Good Size Pa Haji Pungut Makai Teknik nya sendiri inda tawu apa namanya, berumpan kan ikan basong slice.








Team pesta gulama di Batu Lumut berumpan kan basong slice & mcm2 teknik di turun kan, termasuk makai pelampung,batu ditangah, diatas,dibawah dan mcam2 lagi..

Ungah Janji ORK


Ungah ulih tuan rusli janji ork!! mancing bottom style di anduki arh lubuk steeeeelllllllllllllllllll blkng.

Monday, June 1, 2009

Olih olih tadi..



Trip mengail di Takat Perairan KB. Masa di takat lauk mcm2 warna didaratkan makai teknik membottom fishing berumpankan ikan basong.
Joran Cabelas & Spool Rapala Liau Hamzah beterais kana ranjat alu alu. 2 ekong didarat kn ke perahu ngan teknik umpan basong idup sekong plus kalo ikutkan ada bnyak plg lagi sal bnyak putus.
Laut begelora dikit onthe way balik tadi and selamat smpai pukul 6 lalu.
Trip tadi menduga Rod Custom Expert Simmons light weight & Spool Shimano Aernos 4000FB buatan baru tahun 2009 GAGAL kerana inda mampu menaikkan lingkoh monster.
Rod Custom Expert Simmons membagi lanturan yg nyaman kata org tapi sayang spool Shimano Aernos 4000FB inda mampu mem-pump kuasa tekanan lingkoh atu plus makai XZOGA braid 15lbs jua yohh!!
Pengajaran: jgn tah sitaie makai rod light weight.