Weather Forecast

Sunday, February 27, 2011

Tengahari tadi Mastar, Jas n Shuib turun ke taman anduki untok picnic sama keluarga masing2..sambil menikmati suasana beriadah n makan mee goreng, spagetti, nasi goreng, ketam goreng halia sambal (bantai je lah nama masakan nya hehee..), bbq sayap ayam, fish ball, sausages, udang etc etc...
Sambil menikmati makanan..ambil kesempatan jua lah menduga lubuk d'taman yg sudah lama inda d aga.. alhamdullillah sibuk jua d buat nya.. jas naikan 4 ekr ungah, shuib 3 ekr ungah, mastar sekor ungah, mastar's wife sekor baby gt n sekor titir..plus ada jua dua ekr sarjan yg sibuk2 cari makan.. liat lh d bawah foto2 yg sempat d ambil..
double strike Jas n Shuib..ungah manith2
ah yg ani bsar dikit...580g
ungah manith Shuib
ungah manith lagi..Shuib lagi..
giliran Jas lagi..ungah manith..
ole Hjh...baby GT

Saturday, February 26, 2011

Jas ngan ungah nya di lubuk steel two nights ago..

Wednesday, February 23, 2011

Reni ngan ungah dari lubuk steel... upgrade udah skill nya bro tani ani..main pakai petua dah ia...


Tuesday, February 15, 2011

Ptg tdi sifoo, kapten, mastar, Jas, gN, gP, Shafiq n Faiz turun ke lubuk..strikes kurang lh memberangsangkan tpi ada jua yg nyangkut...Shafiq n gP naikan ungah, Faiz naikan ketambak..

Sunday, February 13, 2011


Sifoo n mastar turun ke lubuk kunci n jingle ptg tadi..ada jua lah strike yg kancang2 smpai 2kali memutuskn perambut sifoo..sia2 pn ja..hehehe..tpi ada jua rezeki naikan ungah manith2.. sifoo dua ekr d lubuk shuffle n mastar sekor d lubuk jingle yg sedikit gi jdi lubuk senyap..

Saturday, February 12, 2011

Kemarin mlm Reni, Jas n mastar planned kn ke lubuk mesyuarat tpi otw kesana ubah plan n stop d lubuk steel... kalau dh rezki atu nya org rezki jua..baru melabuh ja udah kana sambar...saiz nya nda lh big2..baby ja..

Reni, kapten, sifoo, mastar, cJas n gN turun ke jmbatan anduki tdi mencek ikan2 yg cek-in di sana. gP pun ada jua turun tpi ahir ptg ja.. Ada jua ole2 lh.. mastar sekor ungah n kerapu, kapten sekor gumbir, reni sekor langut, sifoo 15 ekr..banting2/kembura..(kena kebas pakai umpan hehehe)..ada jua strikes yg kancang2 tpi sia2 pun ja..putus..ndapa lh..lain kali lgi memajal kesana..

Wednesday, February 9, 2011

Kemarin ptg Reni, Jas, Sifoo n Mastar turun ke nostalgia mncek kalau2 ada dh yg big2 chk-in ke hotel...ada jua yg chk-in tpi msh saiz2 C&R je.. Reni blurih anduping tpi jual mahal nda mau begambar so c Jas jadi model lah.. mastar blurih titir je...sekali lagi cJas mencuba rod Shimano latest model Spooless ARU atu...memang berkesan lah..ia naikan ktam, titir n ungah...

Monday, February 7, 2011

Ungah Kem Hijau

Ujan2 tia ganya tpi cJas n mastar gasak ja n joined leh c Shuib..ke lubuk green...Sapa kata taim ujan2 ani nada ungah..klau ngam timing aing n lubuk nya..ada jua lh yg mau makan umpan atu..wlau pn manith2 je..hehehe
2nd ungah manith leh cJas
1st ungah manith cJas..b4 that ada jua strike putuskan perambut nya..plus pahat2 n sargan big2..
3rd ungah..manith2 je..
2nd ungah c&r...actually 1st ungah manith pn sendirinya c&r sblum sempat d gambar hehehe..

Sunday, February 6, 2011

Memandangkn msani liat odah kn belurih ungah, so harini me n abg amins mnukar selera lagi tuk ekspedisi chill chill belida & bulan. Tmpat lokasi di sungai teraban rh kampung halaman si abg amins. So kami mulakan acara dgn mgmbil umpan dulu.

awu biut siut dangan jon...gagas kn meraum bangkutut.

heheh smpai dh rh spot.. ampir jeeer.

cm lungkang plg..

sini ja ngail inda pyh jauh jon. umpan bangkutut be alir ja..

tadaaa..

heheheh..actually bnyk plg strike. msa cuba casting kena langgar je..nada hook ups. abg amins awal atu ada stike tapi belum rezeki. belida mganas ke batang kayu. melilit bkuntal ya pandai kn melapaskan diri.

so ekspedisi belida n bulan kami sukses..rupanya kazen si abg amin dh awal pagi kesna. ada belida monster yow..hehe..minggu depan lagi try. chows.

Friday, February 4, 2011


Mastar, gN n Sifoo beraya di lubuk nostalgia kemarin... ada lah jua ungah manith2 untok pembuka akaun bulan Feb. Awal atu gN pun ada jua naikan sekor ungah manith di lubuk lastik b4 pindah ke nostalgia..n d nostalgia pun ia naikan 2 ekr ungah jua tpi nda smpat d gmbar sal cameraman kurang sehat hehehe .. yg canggih nya ia pakai juran baru plang tu..shimano latest model - "spooless ARU" .