Weather Forecast

Friday, October 30, 2009

Update 24.10.2009
















olih olih dorg ariatu mengayas sukun. guring karup karup cicah kicap cmpur lada padi...paiiiiiiiitttttttttttttttttt...





Aiseh Menn...

Makin heng nampak..

Ungah Samad


Updatee~


Ungah si Aming.

Thursday, October 22, 2009

21/10/09 Punya Pukulan


PAIT PAIT BRADARRR????

Weekend Update

olih kerana sibuk melayan ranjatan ikat big2..ada dua ja smpat d gambar.... stock check kemarin...menduga lubuk green3 & 4.
sifoo - 2 ungah, 1 alu2 n 1 baldi lukan.. susah dikit ia ani kn d gambar sal lalang merayau kesana kemari mengurik tanah....
kapten - 1 je yg naik..yg lain putus2 saja.... mun inda nda ia mau senyum..sendiri2 je duduk betafakur..hahahaha...dalam ati sapa tau...nda ku arif nama ikan penjulung ani bila ia udah basar dapat ic n ubah nama... banau nya c aka??

Mastar Samad- 2 ekr ikan mcam kapten atu.. n 4 ekor ungah..1 je bsar, 1 sdg2 bsar n 2 bole lh..(yg 3 atu dari lubuk green 3, yg big atu dari lubuk green 4).


kmi ahir datang arnd 10.30am..n air kan mula mngalan..once labuh udah tia rancak sana sini tarik..lpas atu bila air mengalan..nda tia brapa strike nya..sekali sekala ja.. je..kalau awal dikit say 9am..ada harapan tu usul nya yg big2 strike... tpi ngalih jua lh melayan alu2 yg big2 atu (mostly putus....) n ikan banau? atu..siuk menarik sal ia melawan n melumpat bila d tarik..ganya mau awas2 dikit lah sal ia melumpat kedapan..macam todak..takut krng unjam2 d badan ilang manco tu hehehe...
...so ada udah mj atu d lubuk green.. sal sangup kesana ja..
plus ku dngar c jas n hj roslie turun ketanah seberang/blakang..ada lagi ulih kah jas?









Aii Paitt ehhhhhhhhhhhhhh!!!

Tuesday, October 13, 2009







Updatess..
















Friday, October 9, 2009

Ungah Mastar Samad




Thursday, October 8, 2009

Gmbar dibwh ani cerita nya mcmani, mengapa iya dibagi title ungah dlm kenangan? pasallllll....sariatu, kapt hatim kitani ani, ditaruh nya kili kili rh mulut ungah ani, kira kn dijadikan pundul untuk memangil lagi ungah yg lain...
tapiiiiiiiiiii...
dipindik kn cerita.
swivel tmpat menyangkutkan kili kili atu patah, nada inspection jadi nya, masa menanai lauk atu, putus dari swivel jadinya lapas tah ungah atu yg masih lagi ayung linggang linggang. jadinya frust menonggeng tah kapt tani ani...
Sekali setelah lama menunggu.....ada jua dlm sebulan lah miatu, kapt hatim ani pun panas telinga lah udah bila ungah nya ani kana sindir sindir, kana ucap ucap & mcm2 lagi lahh...iya pun sabar saja.

sekali pada suatu mlm atu, terkenanglah kembali lagi kisah ungah nya lapas ani...sekali menyahut tia kapt hatim ani..." Dalam HATI siapa tahuuuuu..."

melantur tia juran merah nya atu tunduk ketanah...bila puas main kekiri kekanan, udah naik....

ehhh ungah nya yg lapas atuu...masih lagi ada kili kili yooo...

iatah pengajaran tani, "DALAM HATI SIAPA TAHU........."

blurih tia ungah nya ani balik...rezeki inda kan kemana braadar...pandai iya mencari tuan nya balik...

tunanah...sihat lakat...

Ungah Big Big





Kerapu Paji Pungut